Hajnali séta 2023 őszén

Az október elseje nem csak egy új hónapot hozott el, hanem a JÓbuda Közösségi Alapítvány hajnali sétáját is. Az immár harmadik alkalommal megrendezett séta találkozópontja a Fő téren borozgató Krúdy melletti padoknál volt. A még teljes sötétségben olyan tiszta volt az ég, hogy még a csillagokat is megcsodálhattuk a telihold társaságában. A csapat Swimathon -kutyanagykövetei, Bukfenc és Momo is velünk tartottak. Elsétáltunk az esernyős hölgyek, majd a Selyemgombolyító épülete mellett. A volt harisnyagyár területén megálltunk, és alapítványunk egyik tagjától, Kádár Pétertől hallhattunk Óbuda gyárairól. Hihetetlen, hogy a törökök által a nullára lerombolt városrész hogyan éledt újjá, és mennyi gyára lett, amikhez sínek vezettek – egyenesen rendező pályaudvar is volt a sok gyárhoz. A volt gázgyár területén épült, a mai kor követelményeinek megfelelő iroda komplexumhoz, a Graphisoft Parkhoz is betértünk. Ide azért sétáltunk be, mert Etelközi Pétertől, aki szintén alapítványunk oszlopos tagja, hallhattunk a bitcoin kifejlesztőjéről Satoshi Nakamotoról, akinek a mellszobra itt található. Míg a Hamvas Béla sétányon Götz Esztertől, alapítványunk elnökétől tudhattunk meg Hamvas Béláról sok érdekes információt.

A teljes sötétség lassan feloszlott. Napfelkelte előtt van a leghidegebb, ami ezen a napon 10 fokot jelentett, úgyhogy már nagyon vártuk a randevút a kibújó Napocskával, ezért kicsit megszaporáztuk lépteinket, hogy a Római-partra, a randink helyszínére érjünk, mire ő odaér. Nagy meglepetésünkre a Római-partra érkezve ott várt minket az Aquincum Echo Kórus. Énekeltek nekünk, és a felkelő Napnak négy csodaszép dalt. Utána minket is közös éneklésre invitáltak, és együtt énekeltük el a horizonton feljövő Napnak Demjén Ferenc Várj, míg fel kel majd a Nap című dalát. Hihetetlen megható, lelket feltöltő élményt kaptunk. A csodaszép környezetben a felkelő Napba sétálni, úgy, hogy meglepetés is vár ránk, elmondhatatlan volt!

Ezután az Orange Bike előtt a padokon, a kórus tagjaival megreggeliztünk. Volt minden földi jó, saját sütésű édes, sós sütemények, meleg kakaó, tea, kávé, gyümölcs, és  Kádár Péter múlt heti szőlő szüretéből friss must. A Napocska közben elkezdett meleget is adni, nem csak fényt. Egy kicsit a melege és a fénye mellett kiélveztük a közösség, és a közösséghez tartozás melengető érzését. 

Jövőre te is gyere velünk, kedves olvasó! Fantasztikus élmény!  Addig is kedvcsinálónak fogadj szeretettel egy vidám dalt az Aquincum Echo Kórustól. 🙂