Békásmegyeri Tisztogatók

A Békásmegyeri Tisztogatók egy 2023-ban alakult önkéntes csoport, akiknek a célja, hogy összehozzák a lakóközösség aktív tagjait, és együtt, jó hangulatban karbantartsák a közterületeket. Ennek érdekében rendszeresen szerveznek szemétszedéseket, zöldhulladék gyűjtéseket és közösen csinosítják a környezetüket. Tevékenységüket a közösségi média felületein is megosztják, így próbálva divatot teremteni a lakótelep tisztán, rendben tartásából.

Röviden a Tisztogatókról:
A Békásmegyeri Tisztogatók kezdeményezéséhez a szikrát Ámon TeSzedd akciója adta, ő azóta is lelkes szervezője az eseményeknek és koordinálja a Facebook-csoportot, hírüket viszi a nagyvilágba.
Noémi és Gábor a csapat sztárpárja, két pici fiúkkal és Figo kutyával az anyák és az apák napját is szemétszedéssel töltötték. Fő kapcsolattartók Óbuda Városüzemeltetésével, hogy a rendezvények mindig gördülékenyen sikerüljenek. Szabadidejük jelentős részét áldozzák az épületük körülötti kert kicsinosítására.
Mária korábbi kertész ismereteit hasznosítja újra. Irányt mutat, hogy a lelkes lakók hol milyen virágokkal dobhatják fel a környezetet és merre lenne szükség az invazív növények metszésére, ezzel is szebbé és biztonságosabbá téve a lakótelepet.
Dóra hosszú napjai után bújik ki a könyvelő szerepéből és vesz részt aktívan a szemétszedő akciókban. Véleményt formál és segítséget nyújt, így biztosítva, hogy a csoport sikeresen haladjon a céljaik megvalósítása felé.
Bogit mindig is érdekelte a környezetvédelem és régóta kereste a lehetőséget, hogy önkéntesként valami jót tehessen. Még a szemétszedő akciók közben is állandó vidámságot és lelkesedést sugároz. Emellett kreativitására is lehet számítani, amit figyelemfelkeltő plakátjai tanúsítanak.
Edina a home office falai közül tört ki megragadva a lehetőséget, hogy egy lelkes csapattal közösen valósítsa meg zöldítő ötleteit és hosszabb idő után újra önkéntesként tegyen a környezetért és a környékért.

Kihívás:
A tisztogatók csapata vállalja, hogy földön-vízen-levegőben gyűjti a hulladékot a kihívás négy hete alatt. Megtesznek 33333 lépést szemétszedő csipeszeikkel. + Eveznek 3×11 km-t, hogy a Dunából szemetet pecázzanak. + Felmennek Békásmegyer kilátópontjára, hogy a magaslati levegőt se rontsa a bomló hulladék aromája.

ITT tudod őket támogatni!