2023

A pályázati kiírásunkra idén is csupa értékes és szerethető pályázat érkezett, aminek nagyon örültünk!

Július 27-én este az óbudai Esernyős Kávézóba hívtuk meg azokat az óbudai civil szervezeteket és közösségeket, akiket az idei pályázatunkon támogatunk.

Összesen egymillió forintot osztottunk ki hat pályázó között, akik idén a következők: az Aquincum Echo Kórus, a Békásmegyeri Tisztogatók csapata, a Jövőbarát Egyesület, a Kiscelli 16 Társasház közössége, a Menedék a Csúcshegy Barátainak Egyesület, valamint a Magyar Hospice Alapítvány.

Az összejövetelen nem csak gratuláltunk a nyerteseknek és kiosztottuk az okleveleket, de minden csapat bemutatkozott, beszélt a projektjéről, a közösségükről, és arról, mit tudnak kezdeni a Jóbuda Közösségi alapítvány által nyújtott támogatással. Öröm volt hallgatni a sok elszánt civilt, akik szemétszedéssel, közös kertgondozással, örömkoncertekkel, a kallódó fiatalok segítésével, egy 1000 családot érintő hely közös problémáinak kezelésével, vagy éppen emlékpad felállításával és az élet körforgásáról való együttgondolkodással gazdagítják a kerület közösségi életét. Jó volt látni, hogy a nyertes csapatok egymást inspirálják, akár közös programokban is gondolkodnak.

A Jó JÓbudán! pályázattal ismét olyan kezdeményezéseket tudtunk támogatni, amelyek fontosak, hosszabb távon javítják Óbuda civil életét, és erre a projektjükre máshonnan nem tudnak forrást szerezni.

A pályázatról szombat reggel a Civil Rádió műsorában beszélgettünk, itt tudod meghallgatni.

„Mindenütt van többlet és mindenütt van hiány – kössük össze őket!”

A pályázatok lezárulta után közzétesszük az eredményeket is, figyeljétek az oldalt!