Baltazár Színház

JÓ JÓbudán! című pályázatunk egyik nyertese, a Baltazár Színház vállalta a legújabb előadása, a Kvantumtorna ingyenes bemutatását óbudai székhelyű szervezeteknek, hogy megismerhessék a színházat és kapcsolatot teremthessenek egymással. Céljuk, hogy a különböző civil szervezeteket közelítsék egymás felé, ill. aktívabb kapcsolatot kialakítva segítsék a színház működését.

Egész nyáron és szeptemberben, 3 hónapon keresztül próbáltak a színészek és az alkotók – összesen 31 fő -, hogy októberre megvalósulhasson a Kvantumtorna bemutatója. JÓ JÓbudán! című pályázatunknak köszönhetően pedig a november 27-én 15 órakor kezdődő előadást ingyenessé tették óbudai civil szervezetek számára. Októberben kilencven jelenleg működő óbudai civil szervezetet szólítottak meg, amire harminc szervezet válaszolt, hogy szívesen együttműködnek velük. Végül tizenegy szervezet képviselői (összesen 25 fő) nézték meg az előadást, köztük mi is. Az előadás után egy kis beszélgetésre is invitálták a megjelenteket, saját készítésű süteményekkel kínálták őket. A beszélgetésen bemutatkoztak a szervezetek, elmesélték, hogy mit csinálnak, milyen segítséget várnak más szervezetektől. Az előadást szerették a nézők, többen is megerősítették, hogy a jövőben szívesen elmennének a többi előadásra is. A Panoráma SE később e-mailben megkereste a színházat, hogy beindítja az ülőröplabda edzéseit, ami mozgásban korlátozottak, valamint fogyatékkal élők számára is alkalmas mozgásforma lehet – ezt meghirdették a Baltazár Színház Facebook oldalán. A projekt remek alkalom az összefogás erősítésére: évente többször kellene találkozniuk a szervezeteknek, hogy eseménydús, élénk kapcsolatot tarthassanak egymással – így még többen felismernék a csapatmunka hasznát. A Baltazár Színház ettől kezdve az előadásait elküldi a szervezeteknek, minél többen tudjanak arról, hogy Óbudán van egy színház, ahol minden nap megtörténik a csoda. Összekapcsolódnak a Facebook oldalakkal, segítik a többi szervezet kommunikációját is.

„A fővárostól távoli településen szegénységben élő fiatalokból a tornatanár egy focicsapatot verbuvál nem kisebb céllal, mint a megyei kupadöntő megnyerésének szándékával. Hogy biztos legyen a győzelem, a formálódó csapatba külsősöket is hív: értelmi sérült, sikeres színészeket, akik ugyan nem a fociban jeleskednek, de tudják, hogyan kell győzni. Az önlegyőzés mesterei.”

Részletes információ: sajto.baltazarszinhaz@gmail.com