JÓbuda padjai

Örökbe fogadtunk két padot az Arató Emil téren, menj el és nézd meg, milyen gyönyörűek lettek! 😊☀️

Nem csoda, hiszen óbudai gyerekek tervezték és festették ki őket!

Hogyan történt?

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat fenntarthatósági szakértője azzal a kezdeményezéssel kereste meg az alapítványunkat, hogy volna-e kedvünk örökbe fogadni egy padot a kerületben. Igent mondtunk, és a választásunk erre a két, akkor már romló állapotú padra esett, amelyek közel vannak az iskolához, több ovihoz, a játszótérhez és a fitneszparkhoz, ezért sokan használták (volna) őket.

Mivel 2022 ősze óta együttműködünk a Kerék utcai iskolával – támogatjuk az ott tanuló ukrajnai menekült gyerekeket és családjaikat –, felmerült, hogy az örökbe fogadott padokat is az ukrajnai menekült és a magyar tanulókkal közösen újítsuk fel.

Az iskola két rajztanára, Lénárt Ibolya és Szeifert Orsolya pályázatot hirdetett a gyerekek között a padok díszítésére. 29 pályamű érkezett be, melyeket a rajztanárok elküldtek nekünk – egyelőre az alkotók neve nélkül. A 29 közül először a JÓbuda csapata választott ki hatot, majd ezeket a Facebookon is nyilvánosságra hoztuk, és közönségszavazást indítottunk. A két legtöbb szavazatot kapott mű, Nagy Maja (6.a) és Muhi Norbert (7.c) alkotása lett a győztes, az ő rajzaikat festették meg Lénárt Ibolya tanárnő segítségével a Kerék utcai iskolások azokra a paddeszkákra, amelyeket Szabó János asztalosmester készített el.

Április 25-én kora délután végül felavattuk a padokat. Ott voltak velünk a rajzokat készítő gyerekek, az őket segítő tanárok, Kiss László polgármester és Kiss Katalin fenntarthatósági szakértő, és persze helyi lakók.

Az eseményről az obuda.hu oldalon is olvashatsz: https://obuda.hu/fogadjon-orokbe-on-is-egy-padot/

Jó ücsörgéseket és beszélgetéseket kívánunk a JÓbuda padjain, és ha szelfit csinálnál a paddal, küldd el nekünk, hogy megoszthassuk! 😊