Békásmegyeri Tisztogatók

„A pályázat keretében kapott támogatást tisztogató tevékenységeink során használható eszközökre (pl. szemétszedő csipesz, lombseprű, zsákok, stb.) fordítottuk. Ezeket 3 nagyobb eseményen, illetve a nyár folyamán kb. heti rendszerességű szemétszedéseken tudtuk hasznosítani.

A Békásmegyeri Tisztogatók eseményeit egy 6 fős csapat tervezi és bonyolítja le. Az eseményeken elsősorban a környékbeli lakosság vesz részt, akik a Békásmegyeri Tisztogatók facebook csoporton keresztül értesülhetnek a tervezett programokról. A résztvevők között pici óvodásoktól a nyugdíjasokig, az informatikusoktól a tanítókig mindenki megtalálható. Az egyetlen összekötő kapocs, hogy aktívan tenni akarnak a környezetükért.

A csapat szoros együttműködésben áll Óbuda-Békásmegyer Városfejlesztő Nonprofit Kft. kollégáival, akik a kerületben használt lila zsákokat biztosítják nekünk. Ezen kívül az eseményeink után elszállítják a gyűjtött hulladékot és zöldhulladékot. Partnerek különböző más projektekben is, pl. virágokat, festéket, ecseteket biztosítanak a környék csinosítgatásához.”

Események: Békásmegyeri Tisztogatás (Nyárvégi Nagytakarítás), Kútgyűrű festés több alkalommal, World Cleanup Day, Ugróiskola festés, Komposztból Kertet! + Ráadás szemétszedés!, Békásmegyeri Tisztogatás (Őszi kiadás).

„Nem várt eredmény volt a lakosság rendkívül pozitív hozzáállása. Az utcán néhány jó szóval, néha gumicukorral jutalmazták az aktivitásunkat. A Békásmegyeri Tisztogatók facebook csoportja is folyamatosan növekedett és a kerületi csoportokban is mindig érdeklődtek a posztjaink iránt. A lakosság körében ismertté váltunk és hozzánk fordulnak tanácsért a környék szépítéséhez.”